اختلال دفع ادرار
اختلال دفع ادرار
اختلال دفع ادرار در زنان کمتر از مردان دیده می شود . علت ایجاد آن اختلال در عمل تخلیه به علت شل شدن عضلات کف لگن و یا ناتوانی عضله دترسور در انقباض است .
اختلال دفع ادرار بیماری می باشد که می تواند موجب ناراحتی زنان و مردان بسیاری شود . اختلال دفع ادرار برای زنان می تواند به وسیله یک متخصص زنان درمان شود و بهبود یابد . دکتر سیما مظفر جلالی یک متخصص زنان می باشد که در درمان اختلال دفع ادرار مهارت ویژه ای را از آن خود کرده است و بیماران بسیاری را درمان کرده است . ایشان راه کارهای فوق العاده ای را در اختیار بیمار می گذارد و بیمار را تا آخرین مرحله درمان همراهی می کند . اگر شما هم از بیماری اختلال دفع ادرار رنج می برید می توانید به همراه دکتر جلالی برای درمان آن اقدام کنید . جهت تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های ۸۸۲۶۳۴۲۸ – ۸۸۲۶۳۹۵۳ تماس حاصل نمائید .
انسداد مسیر خروجی زمانی است که فشار دترسور بالای ۵۰ سانتی متر آب بوده اما سرعت جریان ادرار کمتر از ۱۵ میلی لیتر در ثانیه باشد . این نوع انسداد معمولا در زنانی دیده می شود که به علت بی اختیاری استرسی تحت عمل جراحی انسدادی گردن مثانه قرار گرفته اند .
در طی عمل دفع طبیعی ادرار عضلات کف لگن و اسفنکتر پیشابراه هر دو باید شل شوند . انقباض همزمان عضله دترسور سبب دفع ادار خواهد شد .
علل اختلالات دفع ادرار
بیماری های نورولوژیک مثل مولتیپل اسکلروز به علت ایجاد عدم هماهنگی دترسور – اسفنکتر سبب ایجاد اختلال دفع ادرار می شوند . در این حالت اسفکتر پیشابراه و دترسور همزمان منقبض می شوند . به علائوه مصرف برخی داروها مثلا آنتی هیستامین و داروهای آنتی کولینرژیک – عفونت – انسداد – یبوست شدید و گاها عوامل روانی نیز سبب اختلالات دفع ادرار می شوند .
سندرم flower به احتباس ادراری بدون علت گفته می شود . سن فرد ۲۰ الی ۳۵ سال بوده و شروع آن هم زمان با واقعه ای مثل وضع حمل با جراحی می باشد .
تشخیص اختلال دفع ادرار
معاینه دقیق : ممکن است پرولاپس شدید اعضای لگن با اختلالات ادراری همراه باشند در این صورت مصرف یک هفته ای پساری تشخیص صحیح کمک می کند . توده های لگنی و میوم های قدامی تحتانی هم گاهی سبب مشکلات ادراری می شوند . ارزیابی اورودینامیک در مورد تشخیص وجود انسداد و وجود انسداد و وجود انقباض عضله دترسور کمک کننده است .
در صورتی که پرینه از نظر نورلوژیک مشکل دار باشد معاینه ستون فقرات الزامی است .
برای تشخیص ضایعاتی مانند پولیپ – تومورها – و یا یورتروسل می توان از سیستویورتروسکوپی سود برد .
درمان اختلال دفع ادرار
درمان اصلی مشکلات دفع ادرار تخلیه مکرر و کامل مثانه توسط سوند به وسیله خود فرد است . مانع اصلی در برابر عفونت تخلیه مکرر و کامل مثانه است و نه جلوگیری از ورود جسم خارجی به مثانه . نیازی به استریلیتی وجود ندارد و فقط رعایت تمیزی کافی است .
تعدیل عصبی ریشه های عصب ساکرال در زنان مبتلا به احتباس غیر انسدادی یکی دیگر از روش های درمانی است استفاده از سداتیوهیا خفیف و آلفا بلوکرها مانند پرازوسین که سبب کاهش تونوسیته پشابراه می شوند و نیز گاها موثرند .
برخی از خدمات دکتر سیما مظفر جلالی جراح و متخصص زنان
راه های ارتباطی
۰۲۱۸۸۲۶۳۹۵۳-۸۸۲۶۳۴۲۸
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر سیما مظفر جلالی