درمان ناباروری
Contents
درمان ناباروری در بانوان
درمان ناباروری : در ابتدا ، به تعریف ناباروری می پردازیم ؛ منظور از ناباروری ، ناتوانی در باردار شدن پس از یک سال رابطه جنسی ، بدون استفاده از روش های جلوگیری می باشد ؛ به زوجینی که با این مشکل مواجه شده اند ، توصیه می گردد به هیچ عنوان نگران نباشند ؛ چرا که ، حدودا در ۱۰ تا ۱۵ درصد از زوج ها ، این مشکلات دیده می شود که امروزه ، با پیشرفت تکنولوژی ، قابل حل خواهد بود ؛ بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.
علت ناباروری در زنان چیست ؟
ناباروری در بانوان ، می تواند دلایل بسیاری داشته باشد که جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی ، با توجه به علت آن ، بهترین روش درمانی را به زوجین پیشنهاد می کند ؛ در ذیل ، به برخی از دلایل ناباروری در زنان ، اشاره شده است :
- اختلال در تخمک گذاری
- اختلال در لوله های رحم
- اختلال در گردن رحم یا رحم
- آندومتریوز
- مشکلات مربوط به سیستم ایمنی بدن
- چسبندگی لگن
- و از این قبیل موارد
درمان ناباروری در زنان
همانطور که می دانید ، روش های بسیار متفاوتی به منظور درمان ناباروری در بانوان ، وجود دارد که در ادامه ، به توضیح مختصر در ارتباط با برخی از آن ها خواهیم پرداخت ؛ با ما همراه باشید.
درمان دارویی
جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی ، در این روش تلاش می کند تا با استفاده از داروهای باروری ، اختلال ایجاد شده در تخمک گذاری را برطرف کرده و تخمدان را تحریک به آزاد کردن تخمک به اندازه کافی کند.
آی یو آی IUI
در روش آی یو آی که تحت عناون تلقیح درون رحمی نیز شناخته می شود ؛ اسپرم سالم همزمان با دوران تخمگ گذاری ، به طور مستقیم در رحم قرار می گیرد.
حداکثر تعداد دفعات انجام این روش در زوجین ، ۴ بار می باشد و احتمال بارداری پس از مرحله چهارم ، افزایش می یابد.
آی وی اف IVF
در روش آی وی اف یا لقاح مصنوعی ، اسپرم مرد در محیط آزمایشگاه در مجاورت تخمک زن قرار می گیرد ؛ تا لقاح انجام شود و پس از بارور شدن تخمک ها ، پزشک زنان و زایمان و نازایی ، جنین های مناسب را درون رحم انتقال می دهد.
میکرواینجکشن
روش میکرواینجکشن ، شبیه به روش آی وی اف می باشد ؛ اما با این تفاوت که نسبت آن پیشرفته تر است ؛ در این روش ، اسپرم سالم در محیط آزمایشگاه درون تخمک تزریق می گردد و سپس ، همانند روش آی وی اف ، جنین های مناسب درون رحم انتقال داده می شوند.
در آخر مقاله درمان ناباروری
در نهایت ؛ لازم به ذکر است ، در حال حاضر با توجه به پیشرفت تکنولوژی در علم پزشکی ، ناباروری در اکثر موارد ، قابل درمان خواهد بود ؛ بنابراین ، نگران نبوده و اقدام به درمان نمایید.