مقالات

فیبروم رحم

فیبروم رحم

برخی از افراد زمانی که متوجه می شوند دارای فیبروم رحم هستند بسیار هراس پیدا می کنند و به دنبال تشخیص و درمان آن می گردند . در این جا باید گفت فیبروم ها هم همیشه بدخیم نیستند و گاهی اوقات می توان با تشخیص زود به هنگام و درمان  از پیشرفت آن جلوگیری کرد .فیبروم رحم یا میوم های رحم توده هایی خوش خیم هستند که در زنان مشاهده می شود و بسیار در بین آنان رایج است . و خوشبختانه احتمال بدخیم شدن آن ها نزدیک صفر می باشد .

فیبروم-رحم

این تومورها از عضلات صاف رحم منشا می گیرند و در اکثر مواقع بدون هیچ علائمی هستند . در برخی موارد امکان دارد فرد سال ها میوم داشته باشد و هیچگونه اطلاعی نداشته باشد .

در برخی مواقع دارای علامت هستند که این علائم شامل موارد ذیل می شود

  • خونریزی های شدید قاعدگی
  • خونریزی های دارای مدت کوتاه
  • دردهای شدید زیر شکم
  • احساس سنگینی در قسمت لگن

گاهی اوقات این فیبروم رحم به درمان خاصی نیاز ندارد و ممکن است فرد با کنترل مناسب و سونوگرافی های شش ماه یک بار فرد سرعت رشد فیبروم  را کنترل کند و گاهی اوقات امکان دارد فیبروم ها در مدت کوتاهی افزایش سایز داشته باشند در این موارد ممکن است نیاز به جراحی باشد .

فیبروم رحم به محض این که علائم خود را نشان داد بایستی تحت نظر یک متخصص زنان که دارای تجربه های بسیاری است درمان شود . دکتر سیما مظفر جلالی متخصص زنان تخصص ویژه ای در رابطه با فیبروم رحم و درمان آن دارد و می تواند با داروهایی که برای بیمار تجویز می کند از رشد آن جلوگیری کند .

اگر فرد علائم بسیار شدید داشته باشد احتیاج دارد که جراح انجام شود . اکثر فیبروم های رحم واقعا نیازی به درمان جراحی ندارد به همین خاطر نباید از بدخیم شدن فیبروم ها هراس داشت چون اصولا این اتفاق به ندرت مخصوصا بعد از یائسگی می افتد . به خصوص در خانمی که از قبل دارای فیبروم بوده است و به صورت یکباره بعد از یائسگی فیبروم آن رشد می کند به همین خاطر باید بررسی شود .

فیبروم های رحم به دو روش باز و بسته جراحی می شوند

  • لاپاراسکوپی
  • لاپاراتومی

معمولا در افرادی که فرزند آن ها کامل نشده اند و  در  خانم هایی که تازه ازدواج کرده اند و یا دخترانی که ازدواج نکرده اند . درمان فیبروم های رحمی به صورت خروج فیبروم ها است یعنی برای حفظ باروری میومکتومی انجام می شود .  ولی در خانم هایی که بعد از سن یائسگی هستند یا فرزند آن ها کامل شده اند نیازی به عمل جراحی میوکتومی نیست  .

فیبروم های رحم در سنین بین ۳۰ الی ۴۵ سال بسیار شایع هستند و بعد از یائسگی به دلیل کاهش سطح هورمون های تخمدانی فیبروم های رحم به کندی رشد می کنند . یعنی اگر یک خانمی یک فیبروم با سایز کوچکی در رحم داشته باشد بعد از یائسگی رشد آن بسیار کند می شود و اصلا نیازی به عمل جراحی ندارند .

به طور کلی در نهایت می خواهیم نتیجه گیری کنیم که زمینه فیبروم در بعضی از مواقع ارثی بوده است و در خانواده هایی بیشتر شایع است .

بنابراین نیاز است که این گونه افراد سالیانه تحت نظر پزشک چک شوند و آزمایشات لازم را انجام دهند و در صورت بروز علائمی مانند خونریزی های غیر عادی – افزایش خونریزی – دفع لخته یا کمتر از ۲۱ روز بین دوران قاعدگی فاصله داشته باشد بایستی به پزشک مراجعه شود .

نوشته های تازه

واژینوپلاستی چیست و چه مزایایی دارد؟

عمل واژینوپلاستی واژینوپلاستی : در اثر گذر زمان و بروز رخدادهای متفاوت ؛ از جمله…

10 ساعت قبل

درمان ناباروری

 در ابتدا ، به تعریف ناباروری و سپس به درمان ناباروری می پردازیم ؛ منظور…

5 روز قبل

لابیاپلاستی

در قسمت خارجی ناحیه تناسلی بانوان ، قسمتی به نام لابیا مینور وجود دارد که…

1 هفته قبل

زایمان

اکثر بانوان باردار ، از درد ناشی از زایمان ، واهمه داشته و در این…

2 هفته قبل

جوانسازی واژن

همه چیز درباره جوانسازی واژن جوانسازی واژن ، روشی غیر تهاجمی است که چندین روش…

2 هفته قبل

عمل برداشتن لابیا

عمل برداشتن لابیا یا لابیاپلاستی ممکن است ، برای بسیاری از شما این سوال به…

3 هفته قبل